25 december 2012 - Las Vegas - Philadelphia - BrusselEerst nog een laatste keer genieten van uitzicht van op ons terras.

We vertrokken om 7u met de taxi naar de luchthaven voor onze vlucht naar Philadelphia van 9u00 die stipt op tijd zal vertrekken.

McCarran Airport.


Van uit het vliegtuig.


En het vertrek van uit Las Vegas.Van Las Vegas met US Airways 438 naar Philadelphia (4u vluchttijd).

Landing in Philadelphia.Wachttijd Philadelphia : 1u40.

Vertrokken om 18u20 met US Airways naar Brussel (vluchttijd 7u00min), althans dat was de bedoeling...Kregen wij nu een déjà-vu van in april in Denver. Toen was er "a technical problem" waardoor het vliegtuig terug naar de gate moest.  Deze keer was het "a technical issue" en waren we ook al op weg naar de startbaan toen we rechtsomkeer maakten.  De piloot hield ons wel voortdurend op de hoogte en na een uur konden we dan toch goed en wel vertrekken.
Aankomst in Brussel op 26 december om 8u00.

Na nog een treinrit, komen we 20 uur na ons vertrek in Las Vegas thuis aan.

Iemand vroeg mij op het Alles Amerika Forum wat nu hét hoogtepunt van de reis was? Goh, dat is een moeilijke, gewoon omdat het een reis was van uitersten, van miljoenensteden tot woestijn. Op 29 maart as doen we opnieuw een "rode-rotsen-route" en in juni een "hoge-bergen-route" en hier dekt de vlag wél volledig de lading. Daar is het allicht makkelijker om er een hoogtepunt uit te halen.
Wij zijn absoluut geen stedenliefhebbers zijn, maar toch hebben we tijdens deze reis van de 3 aangedane steden met volle teugen kunnen genieten.
Maar hét hoogtepunt"? Kan je een wandeling over de Golden Gate Bridge vergelijken met die door Mosaic Canyon? De desolaatheid van Death Valley met de glitter van Las Vegas?
Van San Francisco hebben we een heel goed gevoel overgehouden, wat een prachtige stad "op mensenmaat" zoals ik ook eerder in de blog schreef.
De kustroute tussen Carmel en San Simeon is heel mooi, maar nu toch ook niet om te zeggen dat dit de allermooiste route is die we ooit gereden hebben? Veel van deze uitzichten heb je ook op een paar honderd km van bij ons, nl in Bretagne...Als je bovendien de Icefields Parkway tussen Banff en Jasper gereden hebt dan spreken we daar toch wel van een totaal andere categorie.
Anderzijds was het een gigantische tegenstelling om in de voormiddag nog bij GoPro, Youtube, Electronic Arts, Google en Apple te zijn en in de namiddag die mooie kustweg te rijden.
In Death Valley waren we ook al afgelopen april, dus echt verrassen deed dat niet meer (toen des te meer, in positieve zin).
In Hollywood zijn we, met succes, op zoek gegaan naar een plaats zo dicht mogelijk bij het Hollywoodsign en hebben we ook echt genoten van het uitzicht en het zomerse weer bij Griffith Observatory.
Red Rock Canyon (ten zuiden van Lone Pine) was prachtig (we waren er ook helemaal alleen), net zoals de Alabama Hills. We hebben er 2 schitterende arches ontdekt die ik nog nergens anders gezien had.
Mt Charleston was dan ook weer zo verrassend om dergelijk skigebied aan te treffen geprangd tussen de woestijn en Vegas.
En natuurlijk de onwaarschijnlijke Studio with Terrace and Fountainview in The Cosmopolitan. Zoiets maak je echt niet elke dag mee.
Misschien moet ik wel zeggen dat deze reis, binnen het korte tijdsbestek, een ideale mix was van grootsteden en prachtige natuur.

Bedankt aan iedereen die gereageerd heeft op onze blog, zowel via de blog als via e-mail en natuurlijk ook via het Alles Amerika Forum en....we horen/lezen jullie met veel plezier terug vanaf 29 maart voor een volgende "rode-rotsen-reis"...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten