19 december 2012 – San Simeon - Los AngelesDeze morgen de gordijnen opengetrokken rond 7u en dat was al direct een bijzonder leuk uitzicht op de oceaan (hotel ligt pal aan de kustlijn) én opnieuw geen wolkje aan de lucht.  Wat een aangenaam weer hebben we toch om die roadtrip te doen.
Na een basic ontbijt in de Sea Breeze Inn, vertrekken we om 9u30 richting Los Angeles, uiteraard opnieuw via de Highway 1.Omdat het gisteren al te donker was rijden we eerst nog eens 5 km terug naar Point Pedras Blancas, een gekend uitzichtpunt voor zee-olifanten. En er liggen er inderdaad heel veel, de ene al groter dan de andere.Deze nacht werd er ook een kleintje geboren.  Jammer genoeg, vernemen we van de Rangers, was het al dood bij de geboorte.  Toch blijft de mama het beschermen en wijkt geen moment van zijn/haar zijde.


We komen nog eens langs Hearst Castle en nemen deze foto's vanaf Highway 1.
Onze volgende stop is Morro Bay met de typische Morro Rock, een opvallende rots, een zogenaamde vulkanische plug. Een vulkanische plug of vulkanische prop is gestolde lava die is ontstaan in de pijp van een actieve vulkaan. Nadat de vulkaan is gedoofd kan het omliggende gesteente, de vulkaankegel, door erosie verdwijnen. Als de plug bewaard is gebleven ontstaat de karakteristieke aardvorm.


We verlaten voor een kort stukje de Highway 1 en rijden via de 101 en de 154 langs het Lake Cachuma Recreation Area, waar we met een schitterend uitzicht onze middagbroodjes opeten. De bijzonder prettig rijdende Kia Sorento mag mee op de foto...
Het is hier blijkbaar wel uitkijken voor een een Mountain Lion.


We rijden verder naar Santa Barbara,de hoofdstad van Santa Barbara County. De stad werd gebouwd rond een missiepost die op 4 december 1786 door Spaanse Franciscanen was opgericht en is genoemd naar de heilige Barbara. Op 29 juni 1925 werd de stad zwaar beschadigd door een aardbeving en vervolgens grotendeels herbouwd. Tegenwoordig is Santa Barbara een welvarende stad die populair is als toeristische bestemming en als woonplaats voor beroemdheden zoals oa John Cleese, Oprah Winfrey enz.

in dit eerste huis moet het bij zware storm toch niet bijzonder rustig slapen zijn...


Via het Point Mugu State Park komen we bij de kustlijn van Malibu, vooral bekend om zijn mooie stranden en grote, peperdure huizen, onder andere van Richard Gere, Barbra Streisand, Robert Redford en Mel Gibson.  Het gebied is in 2007 geteisterd door grote branden, waarbij 200 huizen werden vernield en 17 mensen de dood vonden.We waren van plan om vanaf Westward beach een trail te lopen naar Dume Cove, maar het was op dat ogenblik zo aangenaam toeven op Malibu Beach dat we er met volle teugen van genoten hebben en de trail maar uit het programma geschrapt hebben.
Zelden zo veel meeuwen gezien op een strand.


En als je de jongentjes laat spelen, dan krijg je dit...

Voor de rest was het puur genieten op het strand bij een aangenaam decemberzonnetje.De zon verdwijnt bijna achter de horizon als we Santa Monica naderen.Om onze dag af te sluiten bezoeken we nog de wereldberoemde pier van Santa Monica en we eten er heerlijk bij Bubba Gump.


Hier, bij de pier, eindigt ook de Route 66, die 3940km verder begint in Chicago.  De weg loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.


We experimenteren nog wat met de fototoestellen.


Op weg naar het hotel rijden we langs het Beverly Hills Sign, waar we morgen, overdag, terugkomen.Om 20u30u komen we aan bij ons hotel Quality Inn Near Hollywood Walk of Fame.

Overnachting in : Quality Inn Near Hollywood Walk of Fame
Aantal gereden km : 405

Geen opmerkingen:

Een reactie posten